Direktlänk till inlägg 29 juli 2010

Fiskesemester

Av Sandra Ljung - 29 juli 2010 22:25

Charlie i bilen, ser ganska munter ut, haha.


Jaha, nu ska jag börja med att skriva om fiskesemestern!

Klockan 17:00 i torsdags (för en vecka sedan) började färden mot Gåssjö. Vi stannade till hemma hos Andreas syster och hämtade båtmotorn och sedan i Färila för att handla mat.

Resan dit gick bra, dock så regnade det lite och Andreas vindrutetorkare är sönder så dom gnisslade jätte högt och jag fick ont i huvudet.

Vi bodde i ett hus som Lillills pappa äger, det var ganska stort och utanför i en hage sprang hästarna Diana och Pinette.


Huset vi bodde i.


När vi kom fram packade vi in alla sakerna och sedan drog vi ut och fiskade på vallen. Eller Andreas och Daniel fiskade, jag, Lillill och Charlie  stannade vid vallstugan och gjorde en eld. Ett tag senare kom gubbarna tillbaka och dom hade fått fisk. Vi grillade lite och en stund senare kom Lillills pappa och hans Eva och pratade lite med oss.

Det var jätte kallt ute och blåste super mycket men runt tiotiden på kvällen åkte vi tillbaka till huset. När vi kom dit så spelade vi upp till bevis och sedan gick vi och la oss.


Nästa morgon åkte vi tillbaka till Vallen för att fiska, vädret var betydligt bättre då men det var ganska kallt på morgonsidan. Andreas och Daniel åkte ut med båten igen. Jag och Lillill fiskade lite från land, men för mig som kastade gick det inte speciellt bra eftersom det var en massa träd och vass och jag fastnade hela tiden, Lillill metade men hon vart också utan fisk. När Andreas och Daniel kom tillbaka så grillade vi. Sedan kom Lillills farmor och tittade vad vi gjorde. Vi hoppade in i bilarna och Lillills farmor visade oss ett annat fiske ställe. 

Andreas och Daniel åkte ut med en annan båt och Lillill, jag och Charlie stannade i land. Som vanligt krånglade det sig för mig när jag skulle kasta, Lillill fick t.o.m vada ut i vattnet för att rädda mitt drag. Men tillslut vart vi tvungen att kapa min lina och det visade sig att rullen på kastspöt satt fel. Lillills pappa och Eva kom dit en sväng och bjöd oss till dom för grillning senare på kvällen.

Jag gjorde mitt eget metspö med den avkapade linan och en pinne istället för att kasta. Det gick faktiskt förvånandsvärt bra! jag fick ca 5 abborrar på mitt hemmagjordaspö, fyra av dom fick jag med en och samma mask. Lillill fick också fisk, hennes var lite större än mina.

När Andreas och Daniel kom in igen så packade vi ihop, rensade fisken och åkte hem. När vi höll på att rensa så fick Charlie värsta skrikanfallet, han skrek och grinade hur mycket som helst, det var hemskt men jag tror att han hade ont i magen, lillgubben.

Den dagen fick vi ca 16 fiskar sammanlagt.


När vi kom hem igen så vilade vi en stund och åt lite.

Vid nio-tio på kvällen åkte vi till Lillills pappa och Eva. Där var det lite fest, vi vart först bjuden på förrätt som var kanelbröd med rökt abborre och pepparrot på, supergott! sedan fick vi potatis, kött, tatziki, vitlökstomater, lök och sallad och en stund senare fick vi en slags bakelse med jordgubbar och grädde, allt var jätte gott. Vi var där ett tag och hade det trevligt sedan åkte vi tillbaka till där vi bodde.


På vägen till vallen såg vi en hare vid skogskanten, den syns inte så bra.


Vallen.


Lillill.


Jag & Charlie.


Grillning.


Lillill på det andra fiskestället med sin fångst.


 

Jag med mitt hemmagjorda metspö.


 


Fiskarna i storleksordning, skålen var full när vi åkte hem.


På Lördagen var vi i huset ganska länge, Andreas och Daniel åkte och fiskade på eftermiddagen och vi andra stannade i huset.

Jag, Charlie och Lillill gick till huset där Lillills pappa och Eva var men där var det ingen hemma. Vi gick in i hagen där jakarna är men det var bara en som syntes till, jag vågade inte vara där inne allt för länge, haha. Sedan gick vi in i huset och Lillill visade mig runt när vi hörde att Charlie vaknat igen så gick vi tillbaka till huset där vi bodde.


Jakarna.


När vi kom tillbaka så skulle jag testa rida på Diana, men det gick inte så bra att komma upp, haha. Jag råkade få en spark på benet och lite efter det så gav jag upp.

På natten kom Andreas och Daniel hem. Sedan kom även Lillills pappa och Eva och hälsade på en sväng.


Trötta älsklingar.


På Söndagen steg vi upp, städade, packade och for hemåt. Innan vi åkte hem så stannade vi hos Lillills farmor en sväng, där fick vi nybakt sockerkaka och kaffe.

Det var jätte skönt att komma hem och få ta en dusch och sova i våran säng.


I går var jag till Bollnäs en sväng och träffade Natha. Där köpte jag en super söt cardigan till Charlie och ett grönt linne till mig själv.


Från i går kväll till idag så sov jag hos Lillill i lillhaga, vi tittade mest på film och spelade lite skip-bo.

Idag kom Marze och hälsade på oss, det var kul att träffa henne.


Marze.


Lillill och Charlie.



För någon dag sedan lyckades Charlie öppna burken med potatismjöl vilket resulterade i att han vart full med potatis mjöl igen, haha.


Söt unge i potatismjöl!


Nu ska Andreas och jag titta på film.


//Sandra




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Ljung - 23 april 2013 14:32

Kanske dags att väcka liv i bloggen igen. Nu var det läängesen jag skrev och mycket har hänt sen dess! Tittade på det senaste inlägget jag skrev och då hade Charlie åkt karusell för första gången, efter det var vi två gånger till furuvik den som...

Av Sandra Ljung - 21 juli 2012 18:08

I dag har jag, Charlie, William och svärmor varit på marknaden som just nu äger rum här i ljusdal. Charlie åkte karusell för rösta gången i sitt liv och han älskade det :) Efter marknadsbesöket bjöd svärmor oss på lunch på resturang. Under måltiden...

fia

Av Sandra Ljung - 20 juli 2012 23:11

I morse kom Charlie och väckte mig 5-halv 6. Eftersom att jag var jätte trött så tänkte jag att man kanske skulle piggna till lite om vi gick ut och tog med frukosten till en lekpark, men tyvärr blåste det alldeles för mycket så frukosten åt vi på ba...

Av Sandra Ljung - 15 juli 2012 22:27

             I går tog vi en spontantripp till hembygdsgården i Rengsjö där lillasyster Linda jobbar på cafét i sommar. Vi åt middag där, Charlie åt våffelbuffé, Andreas en macka med hemost och jag en utsökt ost & skinkpaj. Linda bjöd även Ch...

Av Sandra Ljung - 10 juli 2012 20:22

En vecka går otroligt fort, för fort! Nu är vi hemma från Gotland igen och det känns knappt som att vi varit där för att veckan gick så fort. Men vi hade det underbart hela veckan :)             Dag 1 mån 2/7Vid halv fyra tiden på morgonen...

Presentation


Jag heter Sandra och bor i Ljusdal tillsammans med min sambo Andreas och våra söner Charlie & William.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards